Design Captain

Zelf leren vormgeven, snel en handig. Dat is onmisbaar op school en later op je werk. Onze instructeurs komen bij jou op school.

Het programma Design Captain maakt van leerlingen ware design masters. Samen met je groepje leer je handige tools kennen en doe je uitdagende opdrachten. Ondertussen Leer je vormgeven als een prof.

 samen bedenken samen maken, samenwerken

Het leren van vormgeving gecombineerd met het oefenen van sociale vaardigheden.

Bij de Programmeerclub leer je niet alleen programmeren maar ook vormgeven. Onze cursussen bestaan voor een groot deel uit het spelen van gave games en het oplossen van uitdagende puzzels. Dit maakt het leren vormgeven veel leuker en daarbij leren kinderen op die manier veel sneller.

Met de cursus Design captain geef je je leerlingen een enorme voorsprong. Want we denken tegenwoordig allemaal steeds meer in beelden. Wie zelf fris en strak leert vormgeven kan makkelijker communiceren. Dit zijn vaardigheden waar je je hele leven plezier van hebt.

Design Captain

Ontwerp in een handomdraai wat je maar wilt

Insert Image

In de cursus Design Captain leren wij jouw leerlingen essentiële tools om mee vorm te geven. Na het volgen van deze cursus zijn leerlingen in staat om zelfstandig vorm te geven. Snel en makkelijk dankzij de gratis online Canva software. En met behulp van andere handige tools. Dit gaat jouw leerlingen echt helpen!

Dit programma is als bewezen effectieve interventie te financieren vanuit het Nationaal Programma Onderwijs.

Binnen 5 minuten vormgeven wat je maar wilt

In de cursus leer je om met behulp van Canva en andere tools makkelijk en snel vorm te geven. Door gebruik te maken van templates, sjablonen en andere handigheden ziet je materiaal eruit alsof het door een professionele vormgever is gemaakt. Er zijn templates voor elk onderwerp en in elke stijl.

Print

Je maakt de mooiste ontwerpen om op papier af te drukken. Of het nu gaat om een opdracht, boekje, boekbespreking of spel: je maakt het allemaal makkelijk en snel. Wanneer je het vormgeven eenmaal hebt ontdekt wordt het een verslaving. Een verjaardagskaart, uitnodigingen voor feestjes, voor je het weet ziet alles wat er uit de handen van jouw leerlingen komt geweldig uit.

????????????

Ook saaie presentaties voor op het smartboard verander  je in een handomdraai in een spannende belevenis. Kies een van de honderden templates en pas deze zelf gemakkelijk aan. Je zult zien dat je de aandacht van de klas langer vasthoudt met frisse, prikkelende vormgeving. Een beeld zegt meer dan honderd woorden.

scherm

Natuurlijk speelt veel zich af op schermen. Ook daar wil je er goed uitzien. Door gebruik te maken van kant en klare templates hoef je zelf niets te ontwerpen en ben je gauw klaar. Je leerlingen genieten van het proces van vormgeven. Gebruik van beeld helpt ze tevens om de inhoud van hun verhaal beter te structureren.

Els Graaf

Els is meer dan twintig jaar werkzaam bij educatieve uitgeverijen. Ze is zich als geen ander bewust hoe belangrijk de vorm is in combinatie met de inhoud. Een paar jaar geleden had je nog professionele vormgevers met zware pakketten als Adobe Photoshop en Illustrator nodig om mooi vorm te geven. Nu kunnen leerlingen en docenten zelf makkelijk en snel vormgeven met behulp van tools als Canva.

'Ik help je graag de kracht van inhoud met prikkelende vorm ontdekken. Want leerlingen en studenten leren beter en makkelijker wanneer het beeld ook optimaal is'

Makkelijk vormgeven

De onderwerpen die in de cursus aan de orde komen

1

Module 1: Basisvaardigheden Canva

In de training leer je hoe je met behulp van Canva gemakkelijk nieuwe afbeeldingen, documenten en presentaties maakt. Je leert om een nieuw project te starten en te delen, het gebruik van kleuren, fonts en het verplaatsen van objecten.  Natuurlijk gaan we direct al aan het oefenen. Samen met je groepje doe je een leuke opdracht om na afloop te reflecteren op de samenwerking.

2

Module 2: Het gebruik van templates

Door middel van kant en klare templates en sjablonen kun je zeer snel de prachtigste projecten maken. In de training leer je om gauw de juiste templates te vinden. Je leert om templates handig aan te passen aan jouw onderwerp, stijl en interesses.

3

Module 3: Social media posts 

Canva kent een uitgebreide bibliotheek van educatieve templates en objecten. Wanneer je weet hoe je deze moet gebruiken maak je in een handomdraai de tofste social media posts.

4

Module 4: Presentaties en video

We besteden aandacht aan het maken van aantrekkelijke presentaties met Canva. Presentaties die je op het Smartboard toont of digitaal met je docent of medeleerlingen deelt. Je leert ook hoe je video kunt gebruiken in je presentaties.

5

Module 5: Extra tools en handigheidjes

Met Canva kun je ontzettend veel, maar niet alles. Wat wanneer je een foto wil isoleren van de achtergrond? Of wanneer je een afbeelding lichter wilt maken? Misschien ben je op zoek naar rechtenvrije foto's? Met onze gereedschapskist vol tools heb je alles wat je nodig hebt.

6

Module 6: ...........

Met Canva kun je ontzettend veel, maar niet alles. Wat wanneer je een foto wil isoleren van de achtergrond? Of wanneer je een afbeelding lichter wilt maken? Misschien ben je op zoek naar rechtenvrije foto's? Met onze gereedschapskist vol tools heb je alles wat je nodig hebt.

7

Module 7: ........

Met Canva kun je ontzettend veel, maar niet alles. Wat wanneer je een foto wil isoleren van de achtergrond? Of wanneer je een afbeelding lichter wilt maken? Misschien ben je op zoek naar rechtenvrije foto's? Met onze gereedschapskist vol tools heb je alles wat je nodig hebt.

8

Module 8: ...........

Met Canva kun je ontzettend veel, maar niet alles. Wat wanneer je een foto wil isoleren van de achtergrond? Of wanneer je een afbeelding lichter wilt maken? Misschien ben je op zoek naar rechtenvrije foto's? Met onze gereedschapskist vol tools heb je alles wat je nodig hebt.

Neem contact met ons op

We maken graag een plan om jouw leerlingen ook een voorsprong te geven. Bel ons op 020-8943037, stuur een app en maak een afspraak. 

Dit is wat leerlingen zeggen

Charlotte

'Met Canva kun je niet alleen vormgeven voor papier, maar je kunt ontwerpen ook digitaal gebruiken. dat is veel beter voor het milieu!'

Loraine

'Voor school heb ik een boekje over Orca's gemaakt. De juf heeft me geholpen om het mooi te maken. Ik heb dat programma heel snel geleerd.'

Inge

'Sinds ik Canva heb geleerd maak ik heel mooie boekverslagen. M'n cijfers zijn omhoog gegaan, ik denk dat m'n docente ook van mooi opgemaakte boekverslagen houdt.'

Yuri

'Als je iets er ook cool uit kunt laten zien is het leuker om een werkstuk te maken. Ik heb dit gemaakt samen met Robin, Theo en Bliksem. Het is ook handig dat je er vanaf thuis aan kunt werken.'  

Alles inbegrepen

Bij onze programma's zit alles inbegrepen. Instructeurs, lesplannen, materialen en hardware. De school wordt volledig ontzorgd.

Enthousiaste instructeurs

De enthousiaste instructeurs van de Programmeerclub zijn studenten en jonge professionals. Alle instructeurs volgen intensieve training en worden begeleid door onze coördinatoren.

Spelend leren lesprogramma's

Leren wordt leuker door spelen en puzzelen. Al onze programma's zitten vol met spelletjes. Dit maakt het leren programmeren veel leuker en daarbij leren kinderen op die manier veel sneller.

Inclusief alle hardware

Alle benodigde hardware is bij het programma inbegrepen. Drones kunnen worden gehuurd of aangeschaft. Indien nodig kunnen binnen het programma ook laptops worden aangeschaft.

De kosten te financieren vanuit het NPO

Deze programma's vallen onder de binnen het Nationaal Programma Onderwijs aangewezen interventies waar geld voor beschikbaar is. De door de overheid opgestelde menukaart biedt interventies die in internationaal onderzoek effectief zijn gebleken. In Nederland zijn ze kansrijk bij de aanpak van corona vertragingen in alle onderwijssoorten: PO, VO en MO. Onze kant en klare subsidie-templates helpen je om de programma's direct te verwerken in het actieplan van jouw school. Neem contact met ons op om een programma op maat te bespreken.

Meer over financiering vanuit het Nationaal Programma Onderwijs

In samenwerking met de Programmeerclub kun je de programma’s financieren vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. Daarbij is het tevens mogelijk om de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen. Onze programma’s zijn kant en klaar, dus inclusief enthousiaste instructeurs, de benodigde hardware en lesplannen gebaseerd op spelend leren en samenwerking. Elk programma wordt op maat gemaakt, aangepast aan de leerdoelen van de school en het niveau van de leerlingen.

Onze programma’s zijn geschikt voor PO, VO, MO, inclusief speciaal en praktijkonderwijs.
Om je te helpen hebben we direct te gebruiken subsidie-template gemaakt om onze programma’s te verwerken in het actieplan van jouw school.

De programma’s van de Programmeerclub vallen onder de doelgebieden A, D en F van de menukaart van het Ministerie van OCW

A. Meer onderwijs, om bij groepen leerlingen kennis en vaardigheden bij te spijkeren.
Onze techniek programma’s, binnen of buiten reguliere schooltijden, zijn verrijkingslessen welke vallen onder ‘Uitbreiding onderwijs’. De programma’s van de Programmeerclub kunnen ook tijdens vakanties of in het kader van zomer- en lentescholen plaatsvinden.

D. Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingen
De techniek programma’s van de Programmeerclub helpen bij het ontwikkelen van metacognitie en zelfregulerend leren. Samenwerking en de ruimte geven aan elkaars talenten staat altijd centraal. De programma’s zijn ook een uitstekend voorbeeld van onderzoekend- en ontwerpend leren.

F. Faciliteiten en randvoorwaarden
Deze categorie is uitsluitend randvoorwaardelijk/ondersteunend in te zetten samen met interventies onder A-E. Het is dus mogelijk om binnen het programma de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen doch altijd gekoppeld aan de uitvoering van een programma op school. De programma’s voldoen aan het criterium van ‘ouderbetrokkenheid’ omdat deelnemers speelse opdrachten krijgen voor thuis en er vaak wordt toegewerkt naar een einduitvoering voor de ouders. Uiteraard vallen de programma’s allemaal onder het criterium ‘digitale technologie’.

De Programmeerclub verzorgt complete techniek programma's op PO, MO en VO scholen op basis van spelend leren.
We helpen scholen met met de bèta, wetenschap en techniek invulling van hun onderwijs. Behalve het verzorgen van onderwijs door onze eigen instructeurs trainen we docenten om meer met techniek te doen. Het opdoen van technische kennis gecombineerd met het leren van sociale vaardigheden staat centraal.

Neem contact op om een programma op maat voor jouw school te bespreken.

Your Personal Note

This is your final chance to offer a personalised encouragement to your visitor. Warmly explain that this course is something you are proud of and that you hope to they’ll sign up so you can help them overcome their problems and get that amazing result!

FAQ

Is dit geschikt voor elk type onderwijs?

Bijna alle programma's zijn in aangepaste vorm geschikt voor PO, VO en MO. Per deelnemende groep wordt een programma op maat gemaakt. Voor zeer jonge kinderen en bepaalde groepen uit het speciaal onderwijs zijn niet alle programma's geschikt. 

Zorgt de Programmeerclub voor instructeurs?

De enthousiaste instructeurs van de Programmeerclub zijn studenten en jonge professionals met een achtergrond in IT of pedagogiek. Alle instructeurs volgen intensieve training bij Docentenbijscholing en worden tijdens de programma's begeleid door onze coördinatoren.

De instructeurs zijn niet alleen in staat om ingewikkelde technische principes eenvoudig uit te leggen maar tevens gericht op het oefenen van sociale vaardigheden door leerlingen en studenten. Met spannende opdrachten en leuke spellen weten instructeurs deelnemers uit te dagen om samen te werken en elkaars talenten de ruimte te geven..

Zijn er ook online programma's?

De aangeboden programma's zijn fysieke activiteiten bij jou op school. Verschillende programma's kunnen echter ook online plaatsvinden.  In het geval fysieke bijeenkomsten door omstandigheden niet mogelijk zijn kunnen wij voor een aantal van de programma's online alternatieven bieden. Wij doen ons best om activiteiten altijd door te laten gaan, fysiek en online.

Wat zijn de kosten?

Omdat geen programma gelijk is, is het lastig om direct een prijs te geven. Op basis van een gesprek en de nodige informatie maken wij graag een voorstel op maat aangepast aan de wensen en behoeften van jouw school. Als indicatie kun je zo'n 10 - 15 euro per deelnemer per bijeenkomst nemen, uitgaande van series van 10 lessen van 90 minuten met een groepsomvang van 30 leerlingen of studenten. Deze programma's zijn als effectief bewezen interventie te financieren vanuit het Nationaal Programma Onderwijs.

Doen jullie ook zomerscholen?

Ja, we doen ook zomerscholen, zeker deze zomer wanneer we leerlingen kunnen helpen om achterstanden in te halen. Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Regelen jullie alles?

Ja, wij regelen de instructeurs, lesplannen, materiaal en software en hardware. De school wordt volledig ontzorgd. Bij groepen van tien deelnemers uit het reguliere onderwijs behoeft de vaste docent of leerkracht meestal niet aanwezig te zijn. Bij groepen boven de tien deelnemers is de vaste docent aanwezig doch deze behoeft niet actief mee te helpen aan het programma. Actieve participatie van docenten is natuurlijk van harte welkom. 

Zijn er ook trainingen voor docenten?

Ja, er zijn ook trainingen voor docenten. We kunnen je niet alleen trainen om zelf programma's te geven maar kunnen jou en de school desgewenst begeleiding bieden bij het maken en uitvoeren van een goed en effectief lesplan en de keuze voor de juiste hardware. Op www.docentenbijscholing.nl kun je meer informatie vinden over onze trainingen en programma's voor docenten.

Is dit te financieren vanuit het NPO?

Ja, deze programma's zijn als effectief bewezen interventie te financieren vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. De programma’s van de Programmeerclub vallen onder de doelgebieden A, D en F van de menukaart van het Ministerie van OCW. Om je te helpen hebben we direct te gebruiken subsidie-template gemaakt om onze programma’s te verwerken in het actieplan van jouw school. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bekostigt het NPO ook hardware?

Ja, het is tevens mogelijk om  binnen het Nationaal Programma Onderwijs ook de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen.

De programma’s van de Programmeerclub vallen onder de doelgebieden A, D en F van de menukaart van het Ministerie van OCW. Categorie F, waar de hardware onder valt, is uitsluitend randvoorwaardelijk/ondersteunend in te zetten samen met interventies onder A-E. Het is dus mogelijk om binnen het programma de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen doch altijd gekoppeld aan de uitvoering van een programma op school. 

Wat bedoelen jullie met spelend leren?

Leren wordt effectiever en leuker door spelen en puzzelen. Al onze programma's zitten vol met spannende spelletjes en prikkelende groepsopdrachten. Bovendien draait het bij ons om technologie met een sociale kant. Leren samenwerken, elkaars talenten de ruimte geven, reflecteren op het werkproces.

Onze school heeft onvoldoende infrastructuur

Om deel te kunnen nemen aan het programma dient de school te beschikken over stabiel werkende computers en goed internet. Wanneer de school niet beschikt over voldoende kwalitatieve computers kunnen deze binnen het programma worden gefinancierd vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. 

Scholen en organisaties die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We ondersteunen veel scholen en docenten in hun zoektocht naar techniek en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden PO, VO en MBO scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

>