Ik was dat eindeloze ge-whatsapp en Instagram van mijn leerlingen in hun vrije tijd zó zat dat ik op zoek ben gegaan naar andere mogelijkheden. Dat nutteloze gehang achter al die schermpjes moet te stoppen zijn, dacht ik.

Als reactie heb ik het magazine “10 Ideeën om creatief met schermpjes om te gaan” geschreven. In dit GRATIS magazine deel ik tips over hoe mijn leerlingen niet meer achter de computer hangen, maar actief met dingen bezig zijn!

We leven in een tijd waar computers een centrale rol spelen in onze levens. Feit is dat als kinderen niet heel handig met computers en technologie zijn, ze een achterstand hebben. In het magazine bied ik je het begin van een oplossing. Het magazine gaat je helpen bij het bijbrengen van belangrijke vaardigheden aan je leerlingen. Ik ben ervan overtuigd dat als je gaat uitproberen wat er in het magazine staat, je leerlingen er nieuwe vaardigheden én nieuwe hobby’s bij hebben. Je kunt het magazine HIER gratis downloaden.

Misschien denk je dat jouw leerlingen wel heel handig zijn omdat ze zo veel achter schermpjes hangen. Je kunt je afvragen: is dat waar?
Leer je iets van voortdurend gamen en whatsappen? Hoeveel tijd verspillen leerlingen achter schermen? Tijd die ze ook kunnen gebruiken om (leuke) dingen te leren, nu ze nog op een leeftijd zijn waar leren eenvoudig gaat?

Stel dat leerlingen leren om de technologie in hun voordeel te gebruiken. Dat geeft een ontzettende voorsprong! Ik ben 20 jaar geleden begonnen met internetbedrijven en educatie en ik heb veel succesvolle bedrijven gestart. Uit ervaring weet ik dat het voor de toekomst van kinderen belangrijk is om technisch onderlegd te zijn.
Of je in de ICT werkt of als verkoper of redacteur, technische kwalificaties bieden altijd een voorsprong. Maar ook nu is het al handig. Kennis van computers en bijvoorbeeld programmeren stimuleren het logische en creatieve denkvermogen, dit helpt weer bij veel schoolvakken. Dus gun je leerlingen die voorsprong!

Download nu het GRATIS magazine HIER.

Enter your text here...

About the Author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ga nu aan de slag met programmeren bij jou op school

>